| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobian_54 посетител

възраст: 30 Регистриран на: 21 Ное 2009 Мнения: 15
Беше ли Ви полезно това мнение?

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 5:17 am Заглавие: Нова информация за емиграция в Куебек-2010 година! |
|
|
Здравейте на всички ,решили да емигрират в Куебек тази 2010 година!Моето семейство е едно от тях,но тъй като още не сме готови с документите(мислим да ги пуснем април)бих искала да попитам:
1.Знаете ли дали има някакви нови изисквания за емиграция в Куебек за 2010 година,някакви промени или нововъведения?
2.Някой има ли информация- когато вече си взел интервюто,колко като време отнема до даването на виза и там в Букурещ има ли интервю(ако има ,какво представява)?
3.И бих искала да чуя и вашето мнение –какво мислите за Албърта?
Много благодаря за информацията,която надявам се ще ми дадете и се надявам с тези които са решили да емигрират тази година в Куебек да поддържаме контакти!Желая приятен ден на всички и много успехи!Моят skype e borqna78 a email:bobian_54@abv.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Google AdSense

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 5:17 am Заглавие: Реклами от Google |
|
|
|
|
|
 |
tuparowa Супер модератор

възраст: 42 Регистриран на: 02 Мар 2007 Мнения: 678 Местожителство: Торонто

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 10:13 am Заглавие: |
|
|
Не съм чувала за такова място - Куебек де На български се казва Квебек, на френски - Кебек. Пожелавам ви успех с процедурата и внимавайте да не кажете "Куебек" на интервюто
Ако има новини по процедурата, те би трябвало да са на официалния сайт:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/biq/vienne/dcs-travailleurs/index.html
2. В Букурещ няма интервю, освен ако не се кандидатства по федералната програма. След интервюто в София сложете още 4-5 месеца за довършване - медицински и визи и това е. След това имате 1 година за да дойдете насам. _________________
Баркодове получени на 01.07.2008
Медицински - Грийнберг - 06.08.2008
ОК на медицинските - 14.08.2008
Покани за виза - 16.10.2008
Визи - 4.11.2008
Полет - 9.01.2009 |
|
|
 |
bobian_54 посетител

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 10:17 am Заглавие: |
|
|
ok,грешката е моя,но се съмнявам, че стигнем ли до интервюто ще сгрешим,мерси за вниманието.... |
|
|
 |
tuparowa Супер модератор

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 10:27 am Заглавие: |
|
|
Ако се подготвите добре с френския, няма начин да сгрешите.  _________________
Визи - 4.11.2008
Полет - 9.01.2009 |
|
|
 |
bobian_54 посетител

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 3:21 am Заглавие: |
|
|
здравейте,отново!аз съм Куебек понеже Вие ми обърнахте внимание дали ммога да Ви попитам:колко високо трябва да е нивото на френския,защото да си призная учила съм френски в училище,но съм забравила всичко и сега мисля да се запиша на курсове в софия-някакви съвети ще ми дадете ли весел и приятен ден от мен! |
|
|
 |
tuparowa Супер модератор

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 7:52 am Заглавие: |
|
|
Хммм, не знам какво да кажа. Първо трябва да си сметнете точките и да видите с кое ниво минавате. Второ, добре би било да пишете едно-две нива по-високи от това, с което минавате и да се постараете наистина да достигнете посоченото ниво. Това обаче го казвам като превантивна мярка - понякога нашите изчисления не съвпадат 100% с тези на интервюиращия офицер, та добре е да има малко запас, за да няма неприятни изненади. Трето, ако сте решили да живеете в Квебек, колкото повече френски научите преди да тръгнете, толкова по-добре. В смисъл - не чакайте да го учите тук. Колкото повече знаете, толкова по-лесно ще ви е. Пък дори да си промените намерението впоследствие, всеки език е богатство, и все пак Канада се води двуезична държава. В която и институция да се обадиш по телефона се започва - За английски, натиснете 1, за френски - 2.  _________________
Визи - 4.11.2008
Полет - 9.01.2009 |
|
|
 |
bob2001 посетител

възраст: 28 Регистриран на: 22 Фев 2010 Мнения: 5

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 3:15 pm Заглавие: Здравейте и от мен |
|
|
Здравейте, казвам се Боби и искам да кандидатствам за имиграция вКанада.Искам да ви попитам дали моята специалност „Електрообзавеждане на промишлени предприятия” (Средно-Спицално образование , Техник трета степен) попада в таблицата за прием на кандидатите и по специално за област Квебек.
Видях, че в професиите има "Монтаж и вкопаване на кабели" аз мисля, че е това, но не съм сигурен.
И другият ми въпрос е как да се запише в превода на дипломата ми това тека, че хем да не е нагласено хем да е точно по изискванята.
Мерси Предварително, Best Regards,
Боби |
|
|
 |
bob2001 посетител

възраст: 28 Регистриран на: 22 Фев 2010 Мнения: 5

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 3:44 pm Заглавие: Още един въпрос ? |
|
|
Ако имам две години на граждански договор това зачита ли се ?
Мерси Предварително |
|
|
 |
Canuck Canadien

възраст: 31 Регистриран на: 03 Окт 2007 Мнения: 108 Местожителство: the land of the Maple leaf

Точки на потребителя:
Точки за мнението:
Рейтинг на мнението:
|
Пуснато на: Пет Мар 19, 2010 4:16 pm Заглавие: |
|
|
Тuparowa, тук в Отава казваме на съседите Куебек и даже Куъбек на английски, така че няма проблеми с това.
А, по темата, и моят съвет е да си пишете по-високи нива по френски и да можете да ги защитите на евентуално интервю. Учете колкото можете френски, защото той няма да ви е излишен като дойдете в Канада. Не учете само за интервюто, а и за живота тук. Успех!
bob2001, проверете таблицата, защото нямам представа какво върви и какво не в момента. Не знам какво означава граждански договор, но стажът си е стаж, така че не би трябвало да има проблеми. _________________ Per aspera ad astra
"Беше му приятно да е отново сред цивилизацията, сред калдъръмените улички и величествени катедрали, грациозни средиземноморски къщи, площади с шадравани и просторни градини..." James Clavell, "Tai-Pan" |
|
|
 |
|